De Wereldwinkel

De Wereldwinkel

Wereldwinkel; de fair trade cadeauwinkel? Waar, wie en wat?!
Kent u die mooie winkel in de Hoogkoorpassage, een zijstraat van de Steenstraat, met leuke cadeaus en heerlijke levensmiddelen van over de hele wereld. Mooi verpakt leuk om weg te geven, maar misschien juist gewoon om zelf te houden!? Nee? Ga eens kijken; het is de moeite waard! Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals houtbewerkers, pottenbakkers en koffie- en theeboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Wat wil de Wereldwinkel Boxmeer?
Kort en goed: Eerlijke handel: Fair trade dus! In de Derde Wereld werken boeren en kunstenaars aan producten die in onze winkel verkocht worden. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Niet voor een beschamend loon ingekocht, maar met waardering en respect voor wat zij maken. Daar hoort een eerlijk loon bij. Loon waardoor zij en hun gezinnen een beter, menswaardiger leven kunnen opbouwen. Zonder armoede maar met voldoende kansen op ontwikkeling. Met de verkoop van wat de makers produceren laten we zien dat handel ook anders kan! Een cadeau in de Wereldwinkel hier, kan bijdragen aan een beter leven dààr. Dat is wel zo eerlijk! Naast fair trade artikelen hebben wij ook duurzame producten, veelal uit Europa. Deze producten komen vanzelfsprekend van een leverancier, die werkt volgens de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – principes. Het wasmiddel Seepje en de herbruikbare drinkfles Dopper zijn hier goede voorbeeld van.

Betrokken medewerkers
De Wereldwinkel Boxmeer heeft geen winstoogmerk. Alle mensen die zich op een of andere manier inzetten voor de Wereldwinkel doen dat zonder daarvoor loon te ontvangen. Gewoon omdat zij de Wereldwinkel en het gedachtegoed van de Wereldwinkel een goed hart toedragen! Kom eens kijken en voel u heel even in een andere Wereld! 

  • contactgegevens
  • De Wereldwinkel
    Hoogkoorpassage 18
    5831DN Boxmeer
openingstijden
Maandag:13.30-17.00
Dinsdag:10.00-17.00
Woensdag:10.00-17.00
Donderdag:10.00-17.00
Vrijdag:10.00-17.00
Zaterdag:10.00-17.00
Zondag:Gesloten