headerfoto centrum boxmeer

Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer reiken stimuleringsprijs uit

Dinsdag 07 december 2021

Genomineerden Fraaiste pand centrum Boxmeer bekendgemaakt

BOXMEER – Wie heeft het Fraaiste pand in centrum Boxmeer? De vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer heeft een driekoppige vakjury samengesteld om deze keuze te maken. Er zijn drie genomineerden die kans maken op deze stimuleringsprijs ter waarde van 1000,- euro.

Stimuleringsprijs

Voor het eerst reikt de vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer deze prijs uit. Cas Janssen legt uit dat het een stimuleringsprijs is, die vanaf nu de komende jaren uitgereikt zal worden. “Fraaie panden dragen bij aan de kwaliteit van het winkelhart van Boxmeer. Als een winkelgebied uitstraling heeft, dan ga je daar als klant graag heen. Voor ondernemers is het dan heel aantrekkelijk om zich er te vestigen. Met als resultaat een bruisend centrum.”

Vakjury

Voor de beoordeling van de panden hebben de Vastgoedeigenaren een vakjury samengesteld, die bestaat uit Bart van den Hork van Elemans van den Hork Architecten, Olga Görts–van de Pas van Netwerk Conceptueel Bouwen en Martin van Staveren van MVS Makelaardij. Zij hebben met zijn drieën het centrum doorkruist. Van grofweg het gemeentehuis tot de basiliek, de Kloostertuin en de Raetsingel, maar ook langs Den Entrepot, Hoogkoorpassage, Koorstraat, Veerstraat, Rapenstraat en de Burg. Verkuijlstraat – overal hebben zij gezocht naar de pareltjes uit het centrum.

Criteria

Architect Bart van den Hork vertelt waar hij samen met zijn mede-juryleden op heeft gelet. “Wij hebben gekeken naar de aantrekkingskracht van het pand op het gehele winkelgebied. Daarbij hebben we natuurlijk gekeken naar vormgeving en uitstraling, maar ook naar toegankelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit van herbestemming. Ook het differentiëren van het centrum met wonen of andere functies dan een winkel hebben we meegenomen in onze beoordeling. We kijken niet alleen naar de etalage, maar naar het totaalplaatje. Een hart moet kloppen; dat geldt ook voor het winkelhart van Boxmeer.”

Genomineerden

De genomineerden die kans maken op de titel Fraaiste pand centrum Boxmeer zijn De Pauw (herbestemming oude Rabobank-pand), Restaurant Het Kantongerecht en Hoks Fotografie. Zeer uiteenlopende panden, die er niet alleen ontzettend fraai uitzien, maar ook echt uitnodigen om het centrum van Boxmeer verder te verkennen. De genomineerden maken kans op de stimuleringsprijs ter waarde van 1000,- euro. Dit bedrag wordt uitgereikt aan de eigenaar om er – samen met de huurder – een ludieke actie mee op te zetten om zo nog meer winkelend publiek naar het centrum van Boxmeer te trekken. Sinterklaas zet de winnaar op zaterdag 4 december in het zonnetje.

 

Terug naar nieuwsoverzicht